Financiering in één dag Snelle en soepele verwerking 365 dagen gegarandeerde garantie Ook voor starters en zzp’ers
Terug naar alle berichten

Wat zegt de kleur van jouw tweedehands auto over jou?

  • 15 februari 2023
  • Thanh Lanh Tran

Bij het kiezen van een tweedehands auto spelen veel factoren een rol. Een van die factoren is de kleur. Uit onderzoek blijkt dat daar meer achter zit dan je zou denken. De kleur van jouw occasion zegt namelijk iets over jou. Wij leggen uit wat de kleur van jouw tweedehands auto over jou zegt.

Een zwarte tweedehands auto

De standaard kleur die mensen kiezen is zwart (technisch gezien is dit geen kleur. Zwart is namelijk de afwezigheid van kleur, maar goed dat is een andere discussie). Dit komt omdat zwart makkelijk te combineren is en zowel bij een zakelijke als sportieve stijl past. Onderzoek leert dat bestuurders van een zwarte tweedehands auto krachtige en zakelijke rijders zijn. Qua type ben je een elegante man of vrouw die hard werkt en indien nodig overwerkt.

Een witte tweedehands auto

De tweede standaardkleur is wit (zoals zwart is het technisch gezien geen kleur. Wit is slechts licht, maar zoals gezegd laten we die discussie hier rusten). De bestuurder van een witte auto wordt voor enigszins naïef aangezien. Daartegenover staat dat je wel over een uiterst zuiver geweten beschikt. Als het om details gaat ben je een pure perfectionist. Ook zijn bestuurders van een witte occasion vaak prijsbewust. De kleur wit is namelijk verkrijgbaar zonder extra kosten. Dit drukt de prijs van een nieuwe en dus ook tweedehands auto.

Een grijze occasion

Naast zwart en wit behoort grijs tot één van de meest populaire kleuren in Nederland. De grijze kleur staat voor saai. Echter, saai betekent wel weer ervaren! Laten we eerlijk zijn, op de snelweg krijgen wij niet genoeg van deze ervaren en dus stabiele bestuurders. Grijs is daarnaast zeer populair onder leaserijders.

Kies je een zilverkleurige tweedehands auto?

Er is een groep mensen die weet dat grijs beschouwd wordt als saaie kleur. Toch durft zij geen andere kleur te kiezen. Daarom kiest deze groep voor een kleur in een iets moderner jasje, het zilver. De bestuurder van een zilverkleurige occasion is doorgaans een koele kikker. Dit maakt hem dan ook elegant. Zoals bij de grijze kleur staat zilver voor een bestuurder die met veel ervaring achter het stuur zit.

Ga je liever voor een blauwe occasion?

De kleur blauw symboliseert wijsheid, zelfverzekerdheid en intelligentie. Blauw gaat gepaard met zakelijkheid. Deze bestuurder rijdt kalm en professioneel op de weg. Hij is oprecht en integer.

De bestuurder van een groene tweedehands auto

Groen staat voor de natuur. Je hebt affiniteit met duurzaamheid en uiteraard met de natuur. Als automobilist in een groene auto sta je in het leven met een frisse blik. Het liefst rijd jij met jouw auto door natuurgebieden. Daarom zijn duurzame auto’s ook bovengemiddeld vaak groen.

Dit zegt een paarse occasion

Auto’s in een paarse kleur kom je minder vaak tegen. Deze kleur is representatief voor een creatieve geest. Dit betekent dat jij een bestuurder bent die verder durft te denken en het geen probleem vindt om op te vallen. Daarnaast is paars van oudsher de kleur van de elite. Daarom worden bestuurders van een paarse auto veelal gezien als arrogant.

Passie voor een rode tweedehands auto

Rood staat voor liefde en passie. Als jij in een rode auto rijdt dan ben je energiek. Jij geniet echt van jouw leven. Gepassioneerde mensen kunnen agressief uit de hoek komen wat niet handig en veilig is in het verkeer. Tja, dat zal te maken hebben met jouw daadkrachtige karakter.

Een gele occasion brengt plezier

De bestuurder van een gele auto beschikt over een vriendelijk karakter. Zij rijden graag in sportauto’s. Ze mogen lief overkomen, maar ze rijden als echte autocoureurs.

Tot slot hebben we de kleuren roze en bruin. Deze staan voor typische vrouwelijkheid en mannelijkheid. Past de kleur van jouw tweedehands auto bij jouw persoonlijkheid?

RDW logo Autotrust logo