Financiering in één dag Snelle en soepele verwerking 365 dagen gegarandeerde garantie Ook voor starters en zzp’ers
Operational lease header_1920x400

Een importauto full operational leasen

Wie kiest voor Operational Lease, kiest vooral voor de lusten en niet voor de lasten. Operational Lease is namelijk een vorm van leasen waarbij je volledig wordt ontlast. De leasemaatschappij verzorgt namelijk bijna alles voor je. Naast het voldoen van het maandelijkse maandbedrag voor de Operational Lease hoef je alleen nog maar te rijden en te tanken.

Bij operational lease maak je gebruik van je leaseauto en het beheer wordt geheel verzorgd door de leasemaatschappij. Je betaalt maandelijks een vast bedrag en de leasemaatschappij draagt de kosten en het risico voor afschrijving, rente, reparatie, onderhoud, verzekering, vervangend vervoer en houderschapsbelasting. Omdat de kosten vooraf bekend zijn, kun je goed budgetteren. De investering los je in vaste termijnen af met een vooraf bepaald bedrag. De leasemaatschappij blijft eigenaar van de auto, die je na het einde van het leasecontract weer inlevert.

full-operational-lease

Voordelen Operational Lease

Het voordeel is dat je vooraf precies weet waar je aan toe bent en je bent als bedrijf uitstekend in staat om de autokosten te budgetteren.

Bij AutoLux.nl is het ook mogelijk om het importeren van een auto van maximaal 36 maanden en niet meer dan 50.000 kilometer te combineren met operational lease. Bij de meest gebruikte vorm van operational lease, full operational lease, betaal je een vast maandbedrag voor je leaseauto waar alles bij inzit. In dit bedrag zit het volgende inbegrepen;

  • Investering, aflossing en afschrijving
  • Vervangen van de banden en evt. uitbreiding met winterbanden
  • Reparaties aan de auto
  • Onderhoudsbeurten conform fabrieksopgave
  • Allrisk verzekering en het repareren van schades
  • Wegenbelasting (houderschapsbelasting)
  • Pechhulp service (hulp onderweg)
  • Optioneel inclusief brandstofkosten

Netto Operational Lease

Een andere variant is de netto operational lease. Hierbij wordt alleen de investering en aflossing opgenomen in het maandbedrag. Het verschilt bijna niet van financial lease, het belangrijkste verschil is dat de auto bij operational lease op de balans komt van de leasemaatschappij, deze wordt ook de juridisch eigenaar. Bij financial lease wordt de auto ingekocht door het bedrijf dat de auto koopt, de ondernemer zelf wordt juridisch eigenaar. Bij netto operational lease is het ook mogelijk om een overname bedrag vast te stellen waarvoor de auto aan het einde van het contract overgenomen kan worden. Omdat bij netto operational lease alleen de investering, aflossing, afschrijving en houderschapsbelasting zijn opgenomen in het maandbedrag, moet de ondernemer zelf rekening houden met de kosten van de verzekering, onderhoud, reparaties en banden.

couple-is-buying-new-car-and-signing-the-contract-royalty-free-image-1591276118

Ook een importauto Operational leasen?

Begin aan de rechterzijde met het zoeken van jouw volgende importauto. Je filtert gemakkelijk op het merk en model van jouw keuze. Bij elk voertuig zie je al een vanaf prijs staan. Heb je de door jou gewenste voertuig gevonden, vraag dan online een offerte voor operational lease aan. Vul je gegevens in en wij gaan direct voor jou aan de slag om het beste voorstel te kunnen offreren. Nadat je van ons jouw financial lease voorstel hebt ontvangen en je bent hiermee akkoord, kan het importeren van jouw droomauto beginnen! Binnen 10 werkdagen kan jij al rijden in je nieuwe auto.

Mocht je eerst meer informatie wensen betreffende financial lease, neem dan contact met ons op.

Zoeken in ons aanbod
RDW logo Autotrust logo