Financiering in één dag Snelle en soepele verwerking 365 dagen gegarandeerde garantie Ook voor starters en zzp’ers
bmw-header_1920x400

Import auto leasen: financial of operational lease

Importeer je auto op basis van Financial lease of Operational lease. Autolux helpt ondernemers en zakelijke professionals hiermee tijdens het gehele traject. Een jong gebruikte auto importeren uit Duitsland of een ander EU land en deze vervolgens leasen kan een heel interessant optie zijn. De auto’s zijn vaak zeer compleet uitgerust. Je hebt het voordeel dat de eerste afschrijving achter de rug is (deze is in het begin het hoogste) en je kan volledig gebruik maken van het fiscale voordeel tussen binnen- en buitenland. Als je een auto importeert, betaal je een gedeelte van de BPM. Dit bedrag is gebaseerd op de nieuwprijs en de CO2 uitstoot. Een auto van een jaar oud heeft al een BPM reductie van 37%

Ook een import auto kan je kopen en rijden middels lease. Dit lever je een extra fiscaal voordeel op. De rente is voor zakelijke financieringen aftrekbaar voor de belasting en de BTW kan je direct terugvorderen bij de Belastingdienst.

couple-is-buying-new-car-and-signing-the-contract-royalty-free-image-1591276118

Een import auto zakelijk leasen: de voordelen op een rij

Jouw voordelige opties van het leasen van een jong gebruikte, geïmporteerde, zakelijke lease auto uit Duitsland of een ander EU land zijn als volgt:

  • Voor hetzelfde bedrag in een iets luxere auto rijden
  • Een auto met nét even meer opties dan gemiddeld
  • Niet hoeven wachten op een lange levertijd
  • Lagere cataloguswaarde waardoor gunstig in de bijtelling
  • Fiscale voordelen

Operational Lease

Bij operationeel lease gebruik je de leaseauto of bedrijfsauto zonder dat je eigenaar bent.

Je betaalt alleen voor het gebruik en kunt hierdoor full service rijden zonder zorgen. Verzekeringen, afschrijvingen, reparaties en onderhoud zijn in beheer van de leasemaatschappij. Zo heeft u minder restwaarde risico, minder administratieve lasten en u hoeft geen werkkapitaal vrij te maken.

Na de looptijd die u zelf kunt kiezen (24, 36 of 48 maanden) levert u de auto of bedrijfswagen weer in

Financial Lease

Dit is een zakelijke leasevorm waarmee je een (import) auto kunt aanschaffen voor je onderneming. 

De aankoopsom wordt door de bank gefinancierd, maar je bent als koper wel direct de economische eigenaar van de auto.

Dit betekent dat je de auto niet in één keer hoeft te betalen, maar in maandtermijnen, waardoor je ruimte overhoud voor andere investeringen. De auto staat bij uw bedrijf op de balans, dus u heeft recht op fiscale afschrijving en de rente die u betaalt is volledig aftrekbaar.

Wat zijn de verschillen?

Bij Financial lease profiteer je van fiscale voordelen en ben je direct (economisch) eigenaar van je auto gedurende de periode van de leaseovereenkomst.   

Dit in tegenstelling tot Operational lease, waarbij de leasemaatschappij eigenaar van de auto is en je als ondernemer niet kunt profiteren van fiscale voordelen.

De verschillen zijn voornamelijk zichtbaar wanneer je kijkt naar wat er bij de leaseovereenkomst is inbegrepen. Denk aan wegenbelasting, verzekering, onderhoud en afschrijvingen.

kenteken_import

Hoe lang duurt zo’n import traject.

Vanaf inventarisatie van jouw wensen tot aan de daadwerkelijke aflevering van de auto inclusief de afhandeling van de lease contracten, zo’n 2 tot 5 weken. We spreken dan over personenauto’s. Bestelwagens kunnen we zelfs sneller voor je regelen. In een paar weken kun jij dus rijden in jouw droomauto. In vergelijking met een nieuwe auto, waar vaak een lange levertijd op zit, is dat vele malen sneller.

Ook een importauto leasen?

Zoek aan de rechterzijde in ons uitgebreide online import aanbod. Je filtert gemakkelijk op het merk en model van jouw keuze. Bij elk voertuig zie je al een vanaf prijs staan. Heb je de door jou gewenste voertuig gevonden, vraag dan online een offerte voor financial lease, operational lease of een financiering aan. Vul je gegevens in en wij gaan direct voor jou aan de slag om het beste voorstel te kunnen offreren. Nadat je van ons jouw financial lease voorstel hebt ontvangen en je bent hiermee akkoord, kan het importeren van jouw droomauto beginnen! Binnen 10-15 werkdagen kan jij al rijden in jouw nieuwe impor auto.

Mocht je eerst meer informatie wensen betreffende leasen of financieren, neem dan contact met ons op.

Zoeken in ons aanbod
RDW logo Autotrust logo