Financiering in één dag Snelle en soepele verwerking 365 dagen gegarandeerde garantie Ook voor starters en zzp’ers
Terug naar alle berichten

Hoe werkt het leasen van een tweedehands import occasion?

  • 16 februari 2023
  • Thanh Lanh Tran

Een tweedehands auto leasen wordt steeds populairder. Aan de andere kant is de mogelijkheid om een occasion te leasen nog niet algemeen bekend. Daarom leggen wij uit hoe het leasen van een tweedehands auto werkt. Daarbij laten we je zien welke extra voordelen het leasen van een import occasion biedt.

Wat is leasen?

Leasen betekent dat je in een auto kunt rijden voor een vast maandbedrag. Je hoeft dus geen hoge aanschafkosten te betalen. Er zijn twee vormen waarmee je bij ons een jonge import occasion kunt leasen, namelijk operational lease en financial lease.

Welke kosten zijn betaald als je een tweedehands auto least?

Bij operational lease betaal je alleen voor het gebruik. Daarmee kun je voor een vast maandbedrag zorgeloos rijden. Verzekeringen, afschrijvingen, reparaties en onderhoud zijn allemaal inbegrepen in de leaseprijs. Uiteraard zijn de kosten van brandstof, eventuele boetes en onverzekerde schade wel voor eigen rekening.

Bij financial lease financieert de bank alleen de aankoopsom. Hiermee betaal je als maandbedrag rente en aflossing. De overige kosten (zoals verzekering, afschrijving en onderhoud) zijn dan voor eigen rekening.

Wordt je eigenaar van de auto als je jouw tweedehands auto besluit te leasen?

Ook hier is de leasevorm belangrijk voor het antwoord op die vraag. Als je kiest voor operational lease ga je de lease-overeenkomst aan voor een looptijd (tussen 24 en 48 maanden) die je zelf kunt kiezen. Na afloop van die termijn lever je de geleaste import-occasion weer in.

Bij financial lease ben je direct economisch eigenaar van de import occasion die jij kiest. Dit is zakelijk interessant, want daarmee staat de auto op de balans. Dit betekent dat je ook recht hebt op fiscale afschrijvingen en dat je de rente in de maandelijkse leasebedragen kunt aftrekken.

Hoe kun je de maandelijkse kosten van het leasen van een tweedehands auto verlagen?

Anders dan bij het leasen van een nieuwe auto kun je niet het volledige aankoopbedrag leasen. De leasemaatschappijen vragen een aanbetaling die vaak bestaat uit 20% van de aanschafkosten.

Als je een hoger percentage kunt aanbetalen is het restantbedrag uiteraard lager. Hierdoor zal je bij dezelfde looptijd een lagere maandelijkse aflossing betalen. Ook kun je bij aankoop van jouw occasion vaak jouw huidige auto inruilen. Ook die prijs kun je aftrekken van de aanschafwaarde, waardoor je het maandbedrag van jouw lease-aflossing verder verlaagt.

Het extra voordeel van het leasen van een tweedehands import occasion

Door te kiezen voor het importeren van een jong gebruikte occasion uit een EU-land heb je recht op diverse fiscale voordelen. Deze drukken natuurlijk de maandlasten. Bovendien zijn auto’s in andere landen vaak luxer uitgerust dan in Nederland.

Daarnaast profiteer je van diverse fiscale voordelen en ook dat is gunstig voor de portemonnee.

Tot slot hoeven ondernemers de eerste afschrijving op een nieuwe auto (die vaak het hoogst is) niet op tte nemen in de boeken. Ook dit biedt extra voordelen. Daarbij is de BTW uiteraard aftrekbaar.

Hoe werkt het leasen van een tweedehands auto?

Op onze website zie je welke online import aanbod wij beschikbaar hebben voor tweedehands leasen. Zodra je jouw keuze gemaakt hebt en ons enige gegevens hebt verstrekt gaan we direct aan de slag.

Na goedkeuring van jouw aanvraag verstrekken we jou een transparante en gunstige offerte. Zodra je deze accepteert is het traject al afgelopen en kun je op jouw auto wachten.

Hoe snel is een tweedehands lease import occasion beschikbaar?

De wachttijden voor levering van nieuwe auto’s zijn maanden en soms zelfs meer dan een jaar. Als je bij ons jouw jonge occasion wilt leasen staat de import occasion van jouw keuze binnen twee tot vijf weken klaar. Voor bedrijfsauto’s is deze termijn vaak zelfs korter. Kortom, alle reden om ons aanbod jonge import lease occasions te bekijken.

RDW logo Autotrust logo