Financiering in één dag Snelle en soepele verwerking 365 dagen gegarandeerde garantie Ook voor starters en zzp’ers
Header 8 Auto importeren showroom_1940x400

FAQ

Veelgestelde vragen over het importeren van een auto via AutoLux.nl

Een auto kopen in het buitenland en importeren is financieel zeer interessant in vergelijking met het kopen in Nederland. De belangrijkste reden is het kostenvoordeel. Een auto importeren uit Duitsland of een ander EU-land kan al snel vele euro’s voordeel opleveren. Ook is het aanbod van gebruikte auto’s in het buitenland vele malen groter dan in Nederland.

Wij krijgen veel vragen over het importeren van auto’s. Veel gestelde vragen zijn:

Over AutoLux

Wie zijn wij en wat zijn onze drijfveren? Je leest onderstaand de meest veel gestelde vragen over AutoLux.nl.

Wat doet AutoLux?
Autolux richt zich volledig op de importservice van jonge merkdealer kwaliteit occasions uit Europa. Als je overweegt om een jong gebruikte auto te importeren uit Duitsland (of een ander EU land) wil je natuurlijk als eerste weten wat de kosten zijn. Dankzij onze rekenmodellen en ons uitgebreide voorgeselecteerd aanbod weet je precies wat je vooraf aan jouw droomauto kwijt bent.

Er komt namelijk veel kijken bij het importeren van een auto. De aankooponderhandeling, het transport naar Nederland, technische controle en vervolgens het regelen van een Nederlands kenteken. Heel simpel, dit regelen wij en ons doel is het invoeren van jouw droomauto met een zo groot mogelijke kostenbesparing, zonder risico en zonder zorgen te realiseren. Wij zijn een betrouwbare partner bij het importeren van jouw nieuwe droomauto. Plus: we houden alles zo makkelijk mogelijk. Met als resultaat; Kopen zonder gedoe!
Waarom kiezen voor AutoLux?
Bij ons vraag je altijd eerst online en vrijblijvend een offerte voor jouw importauto aan. We hebben geen dure showroom. Daar besparen we veel mee, en dus kunnen we onze auto’s tegen unieke voorwaarden leveren voor een scherpe all-in prijs.

Je hoeft zelf niet de auto te importeren, dit gehele traject verzorgen wij voor jou. Van aankoop, transport, aangifte BPM tot aflevering. En ook nog inclusief 6 maanden uitgebreide garantie. Makkelijk en vertrouwd, wel zo prettig.
Waarin onderscheid AutoLux zich?
Veel import partijen leveren alleen de importdiensten. Autolux ontzorgd van A tot Z. Daarnaast wordt de auto bij ons Full-service pakket standaard geleverd inclusief 6 maanden uitgebreide garantie. Wij nemen het gehele importtraject voor jou uit handen. Ook regelen wij van tevoren eventueel jouw financiering- of leaseaanvraag. Zo weet je direct wat de mogelijkheden zijn en of jij jouw droomauto op korte termijn kunt rijden binnen jou gestelde budget en wensen.
Hebben jullie een showroom?
AutoLux is een online aanbieder van gebruikte importauto’s. De showroom is online. Op onze website kan je op je gemak de uitgebreide selectie importauto's bekijken, toevoegen als favoriet, vergelijken en additionele rapporten van de auto's downloaden.

Wij hebben altijd een kleine selectie welke direct uit voorraad leverbaar is. Deze voorraad is te bezichtigen op onze afhaallocatie te Zeist. Voor een vrijblijvende proefrit of adviesgesprek werken uitsluitend op afspraak zodat wij uitgebreid voor jou de tijd hebben om je te adviseren bij je volgende droomauto.

Veelgestelde vragen over Auto Import

Steeds meer Nederlanders krijgen in de gaten dat een tweedehands auto uit het buitenland importeren een aantal interessante voordelen heeft boven een occasion uit Nederland aanschaffen. Het is dan ook niet voor niets dat het aantal importauto’s de afgelopen tijd een fikse groei door heeft gemaakt. Maar waarom zou je een tweedehands auto uit het buitenland importeren? Is dat niet erg veel moeite voor weinig opbrengst? Absoluut niet!

Hoe komt AutoLux aan zijn aanbod?
Je kunt online zelf op zoek gaan naar een gebruikte auto uit het buitenland en de bijkomende kosten zoals BPM, transport en kosten voor het invoeren berekenen. Echter bespaar je de moeite, dit hebben wij namelijk al voor je gedaan. Dankzij onze unieke koppeling met Autoscout24.com vind je bij ons een uitgebreid voorgeselecteerd aanbod van auto’s in de leeftijd van maximaal 7 jaar en niet meer dan 125.000 kilometer welke zijn omgerekend naar Nederlandse rijklaar prijzen, inclusief 6 maanden uitgebreide garantie! Dat is AutoLux Full Service, maak snel kennis met onze dienstverlening.
Waar komt de auto vandaan?
Ons online aanbod van importauto’s zijn veelal afkomstig van gerenommeerde merkdealers uit het buitenland. Deze hebben wij met zorg voor jou geselecteerd. In ons voorgeselecteerd aanbod vind je op elke occasion detailpagina waar het betreffende voertuig vandaan komt en waar jij hem eventueel zelf kunt bezichtigen. Transparant noemen wij dit. Want hoe fijn is het om wellicht de auto van je voorkeur eerst in het echt te bewonderen. Neem van tevoren wel eerst contact met ons op, zodat wij kunnen controleren of jouw favoriete importauto op dit moment nog beschikbaar is. Ook plannen wij vrijblijvend de afspraak met de verkopende partij en nemen de auto in optie voor een paar dagen.
Waarom een auto importeren?
Los van het grotere aanbod en de luxer uitgevoerde auto’s is er ook wel degelijk een financieel voordeel bij importauto’s. Allereerst de aanschafprijs. Onze ervaring leert dat een jong gebruikte occasion uit het buitenland vaak veel gunstiger is geprijsd dan een vergelijkbare auto in Nederland. Het voordeel van de lagere aanschafprijs merk je direct in het maandelijkse leasebedrag. Daarnaast is er een voordeel op de belasting van personenauto’s en motorrijwielen (BPM) omdat het een jong gebruikte auto betreft. Daardoor heeft de auto een lagere fiscale waarde. In het geval van lease merk je dat als bestuurder direct aan een lagere bijtelling. Voordelig voor zowel werkgever als werknemer.
Hoe werkt een auto importeren?
Met de diensten van AutoLux is importeren voor iedereen binnen handbereik. Afhankelijk van je wensen ga je bij ons op zoek in ons voorgeselecteerd aanbod afkomstig van buitenlandse dealers. Zodra je een voertuig naar wens hebt gevonden vraag je online een offerte aan. Wij controleren vervolgens de beschikbaarheid en stemmen de definitieve prijs af met de verkopende partij.
Moet ik zelf een overeenkomst sluiten met de buitenlandse aanbieder?
Nee, u zult in principe een koopovereenkomst met Autolux afsluiten. Wij gaan namens u de verplichting tot aankoop van de auto in het buitenland aan. Hierdoor kunnen wij het gehele proces van aanschaf, transport, afwikkeling RDW en aangifte van de rest BPM vlot voor u regelen. Compleet ontzorgen, daar zijn wij sterk in.
Kan ik de rest BPM van de import auto zelf berekenen?
Dat is zonder de juiste kennis een zeer lastige berekening. Door de vele wijzigingen in de opbouw en berekeningsmethode van de bruto BPM de afgelopen jaren en de verschillende afschrijvingmethodes (zoals via een afschrijvingstabel, diverse koerslijsten of een tegenbewijsregeling) is er geen standaard rekenmodel waar u gebruik van kunt maken. Uiteraard berekenen wij graag vrijblijvend de BPM voor u. Klik hier om direct een gratis bpm-berekening op te vragen.

Inruil

Bestel je een auto bij ons, dan is je oude auto inruilen geen probleem. Via de inruiltool op onze website stuur je ons de gegevens van je huidige auto. Je krijgt van ons binnen 24 uur een gegarandeerde inruilprijs en als je akkoord gaat, nemen we je oude auto meteen mee na bezorging van de nieuwe.

Kan ik mijn auto inruilen?
Bestel je een auto bij ons, dan is je oude auto inruilen geen probleem. Via de inruiltool op onze website stuur je ons de gegevens van je huidige auto. Je krijgt van ons binnen 24 uur een gegarandeerde inruilprijs en als je akkoord gaat, nemen we je oude auto meteen mee na bezorging van de nieuwe.
Is inruil ook mogelijk bij lease of financiering?
Wil je een auto middels Financial- of operational lease aanschaffen of financiering, dan is je oude auto inruilen ook geen probleem. Echter bemiddelen wij dan alleen bij de verkoop van je auto. De auto koopt de kopende partij rechtstreeks van je in welke als aanbetaling zou kunnen verrekend op het totaalbedrag.

Bestellen & betalen

Dankzij onze unieke koppeling met Autoscout24.com vind je bij ons een uitgebreid voorgeselecteerd aanbod van auto’s in de leeftijd van maximaal 7 jaar en niet meer dan 150.000 kilometer welke zijn omgerekend naar Nederlandse rijklaar prijzen, inclusief 6 maanden uitgebreide garantie!
Zodra je jouw droomauto hebt gevonden vraag je direct online een offerte aan voor koop, lease of met financiering. Nadat wij je offerte aanvraag hebben ontvangen kan je achteroverleunen, want vanaf hier neemt Autolux het importtraject van je verder over. De auto wordt 24 uur op onze website voor jou gereserveerd. Maak je geen zorgen, want je zit op dit moment nog nergens aan vast.
Ik heb mijn droomauto gevonden, hoe verder?
Wat een heerlijk gevoel! Je vraagt direct online een offerte aan voor koop, lease of met financiering. Nadat wij je offerte aanvraag hebbe ontvangen kan je achteroverleunen, want vanaf hier neemt Autolux het importtraject van je verder over. De auto wordt 24 uur op onze website voor jou gereserveerd. Maak je geen zorgen, want je zit op dit moment nog nergens aan vast.
Hoelang duurt een importtraject?
Vanaf inventarisatie van jouw wensen tot aan de daadwerkelijke aflevering van de auto inclusief de afhandeling van de financiering en/of leasecontracten, zo’n 2 tot 3 weken. We spreken dan over personenauto’s. Bestelwagens kunnen we zelfs sneller voor je regelen. Binnen een paar weken kun jij dus rijden in jouw droomauto. In vergelijking met een nieuwe auto, waar vaak een lange levertijd op zit, is dat vele malen sneller.
Kom ik in aanmerking voor financiering?
Bij ons kun je ook per maand betalen. Zowel een particuliere als zakelijke koper. Tijdens de offerteaanvraag van jouw droomauto kun je jouw wensen kenbaar maken. Wij selecteren dan voor jou de beste aanbieder en zullen zorgen dat je een aanbod krijgt waar je geen ‘nee’ tegen kunt zeggen.
Hoe wordt het transport van de ingekochte auto naar Nederland geregeld?
In al onze All-in prijzen zit de prijs voor het transport inbegrepen, met uitzondering van ons Basispakket. Als je niet zelf de auto kunt ophalen kan dit aan ons worden uitbesteed. Wij kunnen de auto ophalen met een gecombineerd transport of op onze autoambulance. De prijs hiervoor is op aanvraag en afhankelijk van de locatie van de auto. Neem contact op met één van onze importadviseurs voor de meest scherpe tarieven.
Een auto importeren in tijden van Corona
De meeste van onze klanten doen vrijwel volledig op afstand zaken met AutoLux, via website, e-mail, WhatsApp en/of telefoon (totdat de auto wordt opgehaald). Online een importauto kopen dus. In tijden van Corona is dit een enorm pluspunt voor velen. Doordat mensen vanwege besmettingsgevaar het openbaar vervoer en vliegtuigen mijden, merken wij ook een sterke toename in de vraag naar het importeren van auto’s.

Het Corona virus heeft op dit moment geen invloed meer op onze dienstverlening. Wij kunnen zowel in Duitsland als België op dit moment gewoon auto’s ophalen. Wel houden wij ons aan de geldende regels welke gelden in het desbetreffende land of binnen de onderneming.

Onze showroom en afleverlocatie is op dit moment met voorkeur alleen op afspraak geopend van maandag tot en met woensdag. Donderdag en vrijdag is er een vrije inloop van 09.30 tot 17.30 en op zaterdag van 10.00 tot 15.00. Op de zaterdagen werken wij wel uitsluitend op afspraak.
Hoe vindt de aflevering plaats?
Het afleveren is bij Autolux in twee mogelijkheden mogelijk. Je kunt jouw droomauto tegen een kleine meerprijs thuis of op kantoor laten afleveren. Daarnaast is het mogelijk om de auto te komen ophalen op onze afleverlocatie Midden-Nederland te Zeist.
Hoe verloopt de betaling?
Als je kiest voor de optie “kopen”, vragen wij een aanbetaling van 50% op het te betalen bedrag. Voor aflevering dient het restant bedrag te zijn voldaan.

Bij lease- of financiering is het aan te betalen bedrag afhankelijk van het te financieren bedrag. In veel gevallen kan dit alleen het Btw-bedrag zijn of als er een akkoord is voor het volledige bedrag zullen wij dit specifiek met jou afstemmen op jouw situatie.
Moet ik naast BPM ook BTW betalen bij het importeren van een auto?
Als de BTW niet meer verrekenbaar is op een auto, wij noemen dit een marge-auto, hoeft u geen BTW te betalen over de aanschaf van de import auto. Als de BTW wel verrekenbaar is op een auto, dan kopen wij deze auto exclusief BTW aan en zullen u in Nederland de BTW op de factuur doorbelasten. Echter u hoeft nooit 2x BTW te betalen. Zo voorkomt u dat u achteraf nog een naheffing kunt krijgen.

Garantie

Voor alle auto’s afkomstig van dealerbedrijven die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Dat wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat jij er in alle redelijkheid van mag verwachten. Auto’s tot gemiddeld 24 maanden zijn over het algemeen nog voorzien van fabrieksgarantie.

Alle (import)auto’s geadverteerd op Autolux.nl hebben standaard 365 dagen standaard AutoTrust garantie (Pakket Basic). Wens je liever meer zekerheid bij de aflevering? Dan kun je extra uitgebreide garantie bijkopen, namelijk 12 maanden voor slechts € 450,- meerprijs (Pakket Premium) of 24 maanden garantie is al mogelijk voor een meerprijs vanaf € 750,- (Pakket Exclusive).

Zit er garantie op een auto geïmporteerd door AutoLux?
Voor alle auto’s afkomstig van dealerbedrijven die u bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Dat wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat u er in alle redelijkheid van mag verwachten. Auto’s tot gemiddeld 24 maanden zijn over het algemeen voorzien van fabrieksgarantie.

Alle (import)auto’s geadverteerd op Autolux.nl hebben standaard 365 dagen standaard AutoTrust garantie (Pakket Basic). Wens je liever meer zekerheid bij de aflevering? Dan kun je extra uitgebreide garantie bijkopen, namelijk 12 maanden voor slechts € 450,- meerprijs (Pakket Premium) of 24 maanden garantie is al mogelijk voor een meerprijs vanaf € 750,- (Pakket Exclusive)..
Volgens mijn dealer heb ik geen garantie op een import-auto? Is dat zo?
Nee, dit is onjuist. Een auto binnen de EU valt onder de gewone fabrieksgarantie. Garantieregelingen zijn tegenwoordig Europees wettelijk vastgelegd. Koopt u een auto waarvan de termijn van de fabrieksgarantie is afgelopen, dan kunt u via AutoLux in samenwerking met AutoTrust.nl een extra uitgebreide garantie van 12 of 24 maanden afsluiten. Standaard zijn op al onze auto's al 12 maanden standaard garantie inbegrepen. Met deze garantie kunt u uw auto laten repareren bij elke garage of officiële dealer binnen Nederland en ook in het buitenland.
Waar moet ik naartoe als ik aanspraak wil maken op garantie?
AutoTrust.nl is een digitale garantiedienst verlener. Dat betekent dat je je claims eenvoudig en snel kunt indienen via het Autotrust Claimportal.

Mocht er gedurende de garantie periode toch een defect zijn is het ook mogelijk om te bellen. Bel 0592 - 340 018, dan helpt AutoTrust jou verder. Ook handig: door het uitgebreide reparatienetwerk is er altijd een AutoTrust netwerkgarage bij jou in de buurt. Zo heb je garantie in heel Nederland én in grote delen van Europa.
Kan ik mijn garantie verlengen of uitbreiden?
Alle importauto’s welke je kunt vinden op onze website Autolux.nl hebben standaard indien je kiest voor ons full servicepakket 365 dagen standaard garantie. Wens je liever meer zekerheid bij de aflevering? Dan kun je extra uitgebreide garantie bijkopen, namelijk 12 maanden voor slechts € 450,- meerprijs (Pakket Premium) of 24 maanden garantie is al mogelijk voor een meerprijs vanaf € 750,- (Pakket Exclusive)..
RDW logo Autotrust logo